fredag 30. juli 2010

Dagens middag

I dag lagde eg kyllinggryte fra bunnen av, og om eg får si det sjøl, den var rimelig god. Derfor tenkte eg å gi deg oppskrifta.

4 kyllingfileter
1 løk
1 purreløk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks matfløte, sånn 1/3 boks..
krydre med karry, salt og pepper
pynt med tomatbåter, det gjør seg, både i smak og for synet

Først så kutter du kyllingen opp i biter, og steiker den.
Steik løk, purreløk, paprika. Bland alt sammen og ha i matfløte. Kok i 20 minutter
Server med ris, salat eller brød.
Vi var meget sulten i det maten kom på bordet så det ble ikkje nåke bilde av det, men du får prøve å lage det sjøl. Det smakte iallefall veldig godt!
Og til dessert, te og smågodt :)

onsdag 28. juli 2010

Ein rar dag

I dag har vert ein merkelig dag. Den har vert god på mange måter, men på ein måte har den vert litt rar, sær, trist. Det har seg sånn at for ei uke sia døde besten min, og idag var det begravelse. No som eg er høygravid og energien ikkje e heilt som den bruke å ver, tok eg det valget å ikkje reise 80 mil ein vei. Eg kjenne eg er heldig som har ein familie og slekt som godtok det, og støtta valget. Har heldigvis ei grav å besøke når nurket e kommet til og vi skal nedover for å ha barnedåp :)
Gode, gamle, tykke besten min. Han var oppegående til siste slutt, og fikk med seg meir enn ka eg gjorde. Ein gang eg var i besøk te besten og besto, begynte han å snakke om styringsrenta! Kjære vene eg veit ikkje ka det e ein gang. Han var kjempe flink med hendene og vi er heldige som har fått så masse fint av han - lenge leve minner. Han var ein kjempe flink håndverker. Ein ting han ikkje kunne var å plystre, han bare blåste gjennom leppene, men søt var han! Vi har hatt ein god beste i mange år. Og han er den første av besteforeldrene min som dør. Så eg e jo heldig, som har tre igjen.
Har snakka med noen av de som var der i dag, og det hadde vert ei fin stund, både i kirka og minnesamværet etterpå.
Det som gjorde dagen ekstra spesiell var at vi hadde time til jordmor og den begynte samtidig som begravelsen - livet er fullt av kontraster. Vi lytta på hjerteslagene til et nytt liv, men et anna blir avslutta.


Besteforeldrene mine!

tirsdag 27. juli 2010

Bading

er rett og slett oppskrytt denne sommeren. Kaldt har det vert og på slutten av svangerskapet så ska en visstnok ikkje bade heller. Men som første gang i sommer, og sikkert den siste har eg vert uti vannet..
Det var så kaldt at det stakk oppover foten..



Ellers så har eg baka, lage jordbærsyltetøy. Det som vart litt krise er at eg glemte å ha sukker i bolledeigen, så de vart ikkje så god. Håper Erlend e sulten på litt lite søte boller når han ein gang finne det for godt å komme hjem.
Det er godt å sitte i skyggen blogge, surfe, spille, slappe av og se at magen beveger seg, for det gjør den. Det er ikkje så masse bevegelser som det eingang har vert, men det er trangt til stakkars nurket mitt. Det blir spennende å møte det mennesket som har søkt tilflukt i magen min i ni måneder.
Vi har spilt musikk til babyen, samme sangen, og her en kveld var babyen veldig aktiv og vi spilte sangen og babyen vart heilt rolig, det var litt kult. Håper det har ein virkning..Spennende!

mandag 26. juli 2010

Ein god dag

Søndag 25.07 hadde vi lite å ta oss til. Dagen var rett og slett perfekt til å bli tilbrakt på Storvatnet, tenkte vi. Og vi drog dit. Tok med oss kjøttsuppe til middag og kjørte avgårde.
Det var sol, bris, skyer og blå himmel. Det var deilig å sitte i sola når den var bak ei sky, eller det kom en svalende bris i håret. Vi satt på brygga, kasta litt stein, fanga småfisk og kasta litt rekved på vatnet. Det var idyll å bare sitte der sammen og slappe av. Helt til kleggen kom. Eg talte tre kleggstikk, og x-antall myggstikk.


Elsker sommer, hater stikkedyr.

Ellers så fikk vi dagen til å gå med å spille Mikado. Vanlige Mikadopinner hadde vi ikkje, men saltstenger kan bli brukt til så mangt.


Erlend konsentrere seg


Får det ikkje artigere enn en gjør det te sjøl

Dagen ble avsluttet på hytta med middag før vi kjørte innom Statoil for å kjøpe snickersis.
Like late, sommerdager. Særlig når det er under 2 uker til termin og. Søndag 8.august e termin, så vi får se når nurket vårt kommer - velkommen er det uansett:)

Idag så har vi hatt ein snartur til byen. Skulle kjøpe sovesofa, litt babygreier og strykebrett til mor, trodde vi. Det hele endte med at vi kjøpte oss ny seng, strykebrett og ei hylle til å ha på veggen..Så no må vi kjøpe oss nye nattbord og, for de vi har er jo altfor lave..de ble jo kjøpt til gamlesengen...Så kanskje gjester får det trivelig..
Du får komme å se!

fredag 23. juli 2010

Alt en må gjer og...

No begynne eg å kjenne at alt eg gjer føre til at eg blir sliten..I går fikk eg endelig vitrineskapet mitt, det tok bare 10 uker fra eg bestilte det til det stod i stua. Uansett - no har eg innreda det og e i bunn og grunn rimelig fornøyd, det er bare det at eg vart da så sliten..Å så ser eg på stuebordet at det skulle vert tømt, for her står nemlig fatene fra frokosten, ein tom eplejus, ein tom melkekartong og litt smuler..Men eg orke ikkje - eg føle meg tafatt og lure på koffor Erlend bare drog på fisketur uten å rydde opp i stua først!?! Kanskje fordi at eg sa at etter han hadde tømt oppvaskmaskina kunne han dra, noe eg angre meg bittert på, for hadde eg sagt at han skulle fylle den og, hadde han gjort det. Noe som igjen hadde ført til at eg slapp, noe som igjen hadde gjort meg glad og vi er inne i en god stim..
Men no, søvn!

tirsdag 20. juli 2010

Kjærestetid...

...Idag har eg og Erlend vert i Trondheim. Eg tolka det dit at det vart litt kjærestetid, vi var på Egon å spiste middag og ut på kino og såg Shrek etterpå. Satt å kosa oss med smågodt og brus, mens vi flira litt av Shrek.
Det gikk litt opp for meg at det e kanskje lenge til vi får muligheten til å gjør noe sånt igjen, bare oss to. Greitt nok, svigerinna var med å spiste, men uansett - når ungen kommer så tar vel den mye tid, og krever sitt. Noe som gjør byturer med mat og kino eller anna hygge litt vanskeligere..
Når vi kom hjem så begynte Erlend å se litt på bilstolen for å lære seg kordan den virke. Og etter ei stund, når vi oppdaga det hemmelige rommet med bruksanvisningen, så gikk alt så mye bedre! Du veit det e ille når du trenge kart og kompass for å finne fram til bruksanvisningen..:s
Jaja, det endte med at no kan vi, les jaffal Erlend bruke bilstolen og det er det viktigste. Så no kan vi vogna, bilstolen, stellebordet og vi kan bare håpe og drømme om at babyen kommer med bruksanvisning som er lett å finne...
No så mangler siste strøket med maling på vugga og så må vi skjære til madrassa, ellers er det meste klart for ein ny verdensborger. Det begynner å gå litt opp for meg at det er ikke lenge til! termin 8. august, det vil si 19 dager til ultralydtermin og i følge jordmor sin beregning så er det 16..

fredag 16. juli 2010

Sommer

Sommer er deilig.
Middag hjem til svigers, jordbær med sukker og fløte til dessert. Hjem å se ein film og legge seg. Våkne av og på gjennom hele natta av at det er altfor varmt. Våkne å se at Erlend ligge vedsiden av meg. Bestemme seg for å stå opp klokka 10, spise frokost. Gjøre seg klar til jordmorbesøk. Kjenne at føttene hovner opp, babyen sparker litt ettersom mora har spist syltetøy med sukker - glede. Dra til jordmora for så å kjøpe ei korg til med jordbær - Det er sommer, det er ferie og ikkje minst eg har begynt i permisjon.. Og det kjenne eg e litt sært..Ting begynne å komme på plass. No tror eg faktisk at vi bare mangle bleier, kremer og salver..Å så må eg ha litt meir klær, men ikkje masse..Eller babyen må få..Badebalje, vogn, bilstol, stellematte, gulpekluter (selv om vi ikkje ska ha noe gulp)ein god del klær, vognteppe, vogge, dyne, sengetøy og myke vaskekluter. Her tenker vi på alt.
Om dagene så driver Erlend å henger opp hyller og maler vugge, eg har ein handyman, så enkelt e det.
Ha ein god dag!

mandag 12. juli 2010

Gressenke..

I tre dager råder eg over fjernkontrollen. Har sendt mannen på fisketur sammen med nåken kompiser. I den forbindelse prøver eg å slappe mest mulig av, men samtidig kose meg mest mulig og. Så til no i dag har eg kost meg med: nybaka boller og kakao, nektarin, grøt te kveldsmat og ein god kopp Londonte. Så i min ensomhet har eg kost meg masse.
Det som slår meg e at eg trives greitt i mitt eget selskap og får dagen til å gå.
Sjøl om det e best å ver to, så trives eg godt med å sitte i stillheten og tenke på alt og ingenting mens eg stryker magen litt og ser den bølger seg. Glede
Hadde egentlig tenkt å se ein film no, men det e vanskelig å holde øynene oppe, så eg tror det blir kveld og natt før vi møter morgendagen. Siden det e meldt dårlig vær i måra så har eg tenkt å gå meg ein tur før eg fortsetter med å slappe av og kose meg.

Totalt antall sidevisninger