fredag 27. august 2010

Det er helg

Ikkje at det betyr noe for oss som har permisjon, men det er no fredag og starten på ei helg eg har stor tro på at blir veldig bra.
Hanne ligge ute å sove i vogna si, mor skal egentlig rydde litt for så å gå opp, ja for vi har to etasjer:) å reie opp litt senger for i dag kommer det tanter og onkler på besøk. Mine søsken, Kjetil, Asbjørn og Inger kommer så har Kjetil med seg sin forlovede, Ingrid så dette blir ei god helg.


Sånn såg vi ut for mange år siden..Kjetil til venstre, Asbjørn, Inger og sjølvaste heilt te høgre

Ingrid var ikkje i livet vårt på denne tiden, men ho er ei fin og koselig jente..
Det som er godt med å få besøk er at en er ikkje aleine når Erlend finne ut at han vil på fisketur. Men eg e stygt redd for at det blir fisketur i helga og for mine brødre har med seg fiskestang..Kanskje kan vi dra ein plass det går an å komme med vogn, eller så kan vi jentene finne på noe anna!
Men no må eg rydde litt, for før tanter og onkler gjør innrykk så kommer nygifte Helena og Tomas på besøk, og eg gleder meg..
God helg!!

tirsdag 24. august 2010

Tida flyg..

Idag er det tre uker siden fødselen starta og får frysninger bare ved å tenke på det.
For det første var det vondt og for det andre tok det evigheter. Det starta tirsdag 3.8 ca klokka 23, og jenta var ute torsdag 5.8 kl 05.47..Så godt og vel 1,5 døgn. Riene var ikkje så effektive, etter ei stund så måtte eg opp av badekaret - fikk jo nesten svømmehud mellom tærne, begynte å bli immun mot lystgassen så til slutt kom jordmora, som var veldig trivelig, å tvang meg til å ta epidural. Og etter et døgn med smerta og ingen søvn, var det godt å få sove ein time. Men etter som det stoppa opp på 5 cm i 8, 5 time så tok de vannet- og det var misfarga. De begynte å vurdere keisersnitt så plutselig var der ei jordmor, ein barnepleier, 2 gynekologer og ein barnelege inne på rommet. Dette sirkuset var det eg grua for! Men heldigvis fikk Hanne opp hjertelyden, som hadde vert nede i noen å 80. Eg måtte bare puste litt ekstra oksygen i ein sånn maske. Så vi slapp unne keisersnitt..
Det som var dumt med epiduralen var at eg kjente ikkje riene og fikk ikkje pressa skikkelig, kjente bare toppen, og då e jo halve ria ferdig..Verken eg eller Erlend såg skjermen og kunne følge med når de kom. Så ofte spurte eg, og da var det noen som kasta et blikk bort å sa: ja, press no..Siden dette hadde pågått ganske lenge, over 1 døgn så kom de med sugekoppen og hjalp til på slutten, og etter den var satt på var det ganske ok å få litt hjelp..


Første møte med mamma


Første møte med pappa

Frem til no så har ho fått vert med på mye rart. Vi har vert i utdrikningslag, vi har vert i bryllup, vert på byturer, hatt besøk, vert i besøk. Skifta utallige bleier, bade oss litt, lært å amme, prøver å lære ho at tommel er ut og smokk er inn, vi har hatt mageknip, sove dårlig noen få netter, sover litt på dagtid, er på trilletur,vi har gulpet ut klærne til mamma, pappa og Hanne(vi må kjøpe fleire gulpekluter!)
Noe som gleder mammaen og pappaen er at Hanne sover veldig godt ute og vi håper at ho blir ei utejente:) Ute kan ho sove i mange timer og eg syns det e trist når eg må vekke ho for å fore litt!
No skal eg lage ferdig middagen før ho våkner og skal ha mat!
Ha ein god dag :)

lørdag 14. august 2010

Hva var vel livet uten deg...?

No har vi vert foreldre i 9 dager og syns det står til..Vi begynner å bli kjent med Hanne. Enno så er det litt vanskelig å finne ut ka ho vil alltid - kos, pupp bleiskift eller oppmerksomhet, men vi kommer oss. Ammetåka har ikkje komme for fullt enda, og det trenger den heller ikkje!
Trodde nok at det kom til å bli meir nattevåk, men der tok eg feil. Vi har hatt ei natt der eg til slutt tok ho med meg ned i stua for å roe ho sånn at pappaen som skulle på jobb dagen derpå skulle få sove. Det vi konkluderte med var at eg ikkje får drikke brus på ei stund - og eg skal sørge for at Erlend og holder seg langt unna brusen så lenge eg må ü
Ellers har vi hatt besøk av mormor. Så vi har sluppet billig unna nesten alt som heite matlaging og bleieskift.
Kjenner eg lever litt i min egen lille boble fylt med glede. Det e ikkje et sekund eg ikkje gleder meg over det lille nurket som ligger i teppet sitt. Får ein nyforelska følelse når Hanne og Erlend ligger å koser. Sjøl når ho skriker så er det ein glede i det og, for vi veit det går over.
Det er bra å ver tre!


Eg vil våge å si at vi har verdens beste jente.

onsdag 11. august 2010

Torsdag 05.08.2010, skjedde det

Vi har blitt foreldre til ei lita tulle på 3195g, 47 cm og masse hår. Så lenge ho får mat, kos og bleieskift så e ho så fornøyd, og det gleder vi oss over. Fødselen tok laaang tid, men du verden når de sa at no har du født hodet begynte ting å gå litt opp for meg - det e ingen vei tebake!! Ei pressrie til så e ho her - å klem på!
Der kom ho, ho skriker, tårene våre triller - vi e glad, lykkelig, spent og ikkje minst stolt.
Hanne er navnet og ho e rett og slett verdens skjønneste tulle, med de mjukeste kinn og beste lukta. Bilde kommer når far har fått de inn på dataen.
Enn så lenge får dere vente :)

mandag 2. august 2010

Med under ei uke

til termin så begynner det meste å komme på plass. Vogna e oppreidd, bilstolen står klar, vugga e ferdig malt og skal bare få kvitte seg med litt malingslukt sånn at vi får lagt nedi madrassa, badebaljen står på badet og klærne er ferdig vaska og bretta sammen og lagt i kommoden. Stort sett så mangle vi bare stellesaker som bleie, kremma å sånt. Sykehussbaggen e påtenkt, men ikkje gjort noe meir med, og det e kanskje ok for når den e ferdig pakka så e det liksom alvor, blodig alvor.
Eg har bestemt meg for ikkje å vente så for å få tida til å gå så baker eg, noen vil kanskje si det e redebygging, men eg har valgt å ikkje bli bitt av den basillen her bakes det for å få tida til å gå. I går baka eg store fine boller, og i dag blir det rundstykker av typen grove så får vi sjå ka det blir i måra kveld - horn kanskje?
Det er uansett greitt å hå nåke å gjer.
Eg tror Erlend e mest bekymra over kordan eg komme te å oppføre meg på føden, om eg hyle og skrike eller om eg e rolig og beherska - noe vi ikkje tenke noe meir på no:)
No skal vi kose oss med å bake gjærbakst, kaker og andre oppskrifter vi kommer over.

Totalt antall sidevisninger