torsdag 16. september 2010

Kveldskos

I går var det ein skikkelig høstdag med noe tilnærmalik høststorm. Det var surt og kaldt ute og vi satte i gang noen tiltak for å bedre tilværelsen.
Det første som ble iverksatt var opptenning i peisen



Etterpå tente vi stearinlys



Sist men ikkje minst så vart det litt pappakos



Så alt i alt hadde vi ein ganske koselig kveld, heile den lille familien..

mandag 13. september 2010

Middag..

Igår så hadde vi no fantastisk godt til middag. Det kan vel kanskje kalles wok med kylling og bacon, og bacon gjorde heile middagen..Så vi klapper litt for bacon.

Du bruker:

Ein sånn bacon klump, kutter den opp i terninger og steiker de
3 kyllingfilet`er ( kan og bruke sånn ferdiggrilla kylling)og steiker de
kutt opp de grønnsakene du vil ha. Her brukte vi ein pakke med wokgrønnsaker.
Varm opp de og bland alt.
Server med litt ris og kinesisk sweetchillisaus..

Ellers må eg få skryte å si at eg har "gått rundt bygda" idag..Det tok ganske nøyaktig to timer, og eg var litt sliten etterpå.

No er eg heima aleina, og da meiner eg heima aleina..Det har eg ikkje vert på noen uker. Erlend tok med seg Hanne på trilletur til butikken for å kjøpe is til meg..Så to goder i et.
Det er heilt stille!

fredag 10. september 2010

Planer som ryker..

begynner å bli ein vanlig situasjon i vårt lille hjem.
Igår sa eg til Erlend at eg skulle sove lenge. For vanligvis så er det bare til å amme litt og legge Hanne ned igjen. Lenge leve sovehjerter. Litt før åtte våknet Hanne og eg bretta fram matfatet til ho, ho spiste seg god og mett og eg la ho til for å rape og sannelig, der kom det ein god og fin rap. Dette trodde eg var greitt og la ho ned i senga igjen. Eg var godt fornøyd og sovna fort noe som blei kortvarig, for plutselig hørte eg klunking og sutring. Eg reiste meg for å sjå ka dette var. Idet eg ser på ho står gulpespruten og eg løfte ho og snur ho sånn at ho ska få ut alt..Stakkar lille vennen, tenkte eg mens eg ser at gulpet kommer i store strømmer og lakenet fylles og mor ser enda meir klesvask!
Summasumarum så måtte vi stå opp og legge lakenet, nattklærne og Hanne til vask.
Og no var klokka bare halv ni - og det var ikkje planen min å stå opp så tidlig!
Jaja, eg trøster meg med at i måra tidlig skal Erlend få lov å ta seg av ho :)



Ha ein fin dag!

tirsdag 7. september 2010

Dagen idag..

har vert ein av de dagene der en gjør masse så tror en at en ikkje gjør så masse likevel.
Eg stod opp sammen med Erlend i dag, presis klokken 08.00. Spiste frokost når han hadde dratt, deilig å spise for seg sjøl, se på God morgen, Norge. I det eg skulle innta kaffe`en var det noen som ropte: vræææl, vræææl..Usjda, eg som trodde eg kunne få bestemme litt til. Da var det å sette sine egne behov til side og stelle og fore Hanne. Etter masse kosing og klemming ville Hanne sove, så ho fikk sove ute - der sover ho nemlig lengst:p det førte til at mor fikk sydd ferdig gardinene til badet, satt ein bolledeig, vaska litt på kjøkkenet og badet. Er det ein ting vi har lært den siste måneden er at vi ikkje er sjefer lengre - og det skulle Hanne vise meg for i det eg skulle bake ut bollene skulle ho opp. Lenge leve nabojenta som ville trille ho litt :)
Så fikk eg baka ut bollene, og begynt på middagen.. Når Erlend kom heim fra jobb spiste vi middag og tok med oss boller opp til "masta", og der såg vi jo lengre enn lengst. Akkurat passe langt å gå og akkurat passe gode boller.
Som pedagoger har vi så klart mål med alt vi gjør, og Erlend sitt mål med turen var: å få Hanne til å like naturen. Kordan han går frem ser du her:


Og se kor interessert Hanne er i bladet Erlend fant til ho..
Når vi kom hjem var det fotballkamp og leggetid for mor og barn..

Totalt antall sidevisninger