tirsdag 9. august 2011

Kokosboller

Advarsel: Kaloribombe

Dette trenger du:

- 14 vannballonger
- 200 gr hakket sjokolade
- 150 gr kokos
- 5 store eggehvitter eller 6 små.
- 2 ss sukker (I)
- 270 gr sukker (II)
- 0.6 dl vann
- 30 gr glykose, kjøpes på apoteket
- 6 plater gelantin




Fremgangsmåte:

Det første du gjør er å blåse vannballongene til passe størrelse. Når de er blåst opp smelter du sjokolade, og mens den smelter heller du kokosen i ei djup skål.
Når sjokoladen er smeltet dupper du ei og ei ballong i massen før du dupper sjokoldeballongen i kokos. End denne prosessen med avkjøling i kjøleskap. Sjokoladeskålene kan lages et par dager i forveien



Mens sjokoladeskålene stivner lager du innholdet.

Kakk eggene og skill eggehviten og plommen. Plommen kan brukes til noe anna godt, sikkert.

Legg gelatin til bløt

Ta ein kasserolle og hell sukker II oppi, sammen med 0.6 dl vann og glykose. La dette få et oppkok og kok til ca 130 grader.

Mens sukker, vann og glykose koker, kjører du eggehviten sammen med sukker I i kjøkkenmaskina som går på fullt til dette blir eitt fint kvitt skum.

Når sukker, vann og glykose har kokt opp, skrur du kjøkkenmaskina på halv styrke mens du heller dette oppi. Når denne sirupen er kommet inn så skur du på full guffe igjen i ca tre minutter.

Mens dette står på klemmer du ut så mye vann fra gelatinen som mulig før den smeltes og haes oppi skummet og blandes på halv styrke. La dette avkjøles mens du tar ut ballongene.

No bør sjokoladeskålene ver stive og klare for fyll.

Stikk et hull oppe ved knuten slik at lufta sives forsiktig ut. Sprekkes ballongen fort er det større sjanse for at skåla og sprekker.

Et tips er å ikkje ta ut alle skålene samtidig fordi det er lettere å få ut ballongen dersom skåla er kald!

Bruk ein sprøytepose og sprøyt skummet i skåla, sett kaldt til servering!




Det tar seg veldig godt ut på kakebordet


Kos deg!

1 kommentar:

Totalt antall sidevisninger